Trainingen

Samen naar de eindmeet.

Wie een marathon wil lopen moet de nodige tijd vrijmaken om te trainen. Want de inspanning van de 42,195 km succesvol voltooien, lukt alleen als u in de maanden vooraf ook de nodige inspanningen levert. Vier trainingen per week is een minimum.

Bij drukbezette professionals zoals MMC-leden is een goede planning cruciaal. Maar als u uw loopsessies in uw agenda vastlegt, zal u merken dat het time management van trainingen meevalt. Zeker omdat u voor een looptraining -in tegenstelling tot teamsporten- geen afspraken met anderen moet maken. U bindt de loopschoenen aan en u bent vertrokken. Waar en wanneer u maar wilt.

Maar u wordt natuurlijk ook lid van MMC om samen te lopen. Daarvoor zijn er de clubtrainingen. Tijdens die loopsessies deelt u uw passie voor de marathon met de andere MMC-leden. U wisselt ervaringen uit. U leert van elkaar. En u leeft samen naar uw volgende prestatie toe.

In totaal organiseert de MMC zo’n 50 activiteiten per jaar.

 

  • Clubtrainingen: op zaterdagochtend wordt afgesproken voor een gezamenlijke loop. De afstanden zijn bepaald in functie van de marathonschema’s van de leden en passen er perfect in.
  • Provinciale trainingen: elk jaar organiseren we in elke Vlaamse provincie een speciale loop in een bijzonder landschap. Voor de partners en de kinderen is er een aangepast programma. Deze trainingen vinden plaats op een zomerse zaterdagochtend en worden besloten met een gezamenlijke lunch.
  • Wilfried Silon Classic: de meest uitdagende loop van het jaar is vernoemd naar de bezieler van MMC. Op het programma van deze tweedaagse: een stevig parcours (passeerden al de revue: de Ronde van Vlaanderen, de hellingen van Spa en de Amstel Gold Race), een feestelijk diner en een “katerloop”.
  • Wedstrijden: de MMC geeft regelmatig present op wedstrijden in heel België. Soms in het kader van een marathonvoorbereiding. Soms omdat ze een must do voor elke zichzelf respecterende loper zijn (de 20 km van Brussel, Les Hivernales).

STEUNENDE LEDEN

  • Baker Tilly BelgiumLOGO baselineCMYKJPG